«Αποκωδικοποιώντας» τις Καρμικές σχέσεις

Γιατί πάντα μου τυχαίνουν ίδιοι τύποι; Γιατί κάνω συνέχεια τα ίδια λάθη στις σχέσεις μου; Γιατί δεν μπορώ να τον αφήσω; Μια και οι απαντήσεις που ακολουθούν βασίζονται στην καρμική αστρολογία, καλό θα ήταν να δούμε τι είναι αυτό το …κάρμα που τόσο πολύ ακούγεται και τόσο πολύ δείχνει να παίζει ρόλο. Κάρμα, λοιπόν, σημαίνει δράση.

Επειδή όμως κάθε δράση φέρνει μια αντίδραση, η λέξη κάρμα έχει φτάσει να συμβολίζει το νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Έτσι, κάποιες παλιές ενέργειες είναι λογικό να φέρνουν αποτελέσματα στο μέλλον. Αν ήταν «καλές», θα υπάρχουν οφέλη για αυτόν που τις έκανε. Αν ήταν «κακές», αυτός που τις έκανε θα έχει δυσκολίες και εμπόδια. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες και τα εμπόδια όμως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, καθώς βιώνουμε εμείς οι ίδιοι (και κάποιες φορές όχι με …τον καλύτερο τρόπο) τα αποτελέσματα που είχαν οι πράξεις μας σε κάποιους άλλους. Και αυτή είναι και η ουσία του κάρμα: να πάρουμε ένα μάθημα, να εκπαιδευτούμε δηλαδή, προκειμένου είτε να συνεχίσουμε το «καλό» είτε να αποφύγουμε το «κακό».

Για να γίνει όμως κατανοητή αυτή η διαδικασία της εξέλιξής μας μέσω των μαθημάτων αυτών, πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν, για να δούμε τι ήταν αυτό που κάναμε και έχουμε τώρα τα αποτελέσματα που βιώνουμε. Έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πώς γίνεται και πολλές καταστάσεις επαναλαμβάνονται με ρυθμό μάλλον …εκνευριστικό, αν δεν ήμασταν καλοί …μαθητές: παλιές αγάπες που έρχονται ξανά στην επιφάνεια, καινούργιοι σύντροφοι που όμως έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους προηγούμενους, φίλοι και συνεργάτες που μας μοιάζουν στα …προβλήματα, λάθη που είπαμε ότι δεν πρόκειται να ξανακάνουμε κι όμως τα ξανακάνουμε… Στην εξελικτική μας πορεία αυτήν, πολλές φορές μπορεί να συναντήσουμε άλλους ανθρώπους που είτε θα πρέπει να τους βοηθήσουμε να μάθουν το …μάθημά τους, ή θα βοηθήσουν αυτοί εμάς. Θα είμαστε δηλαδή ή «δάσκαλοι» ή «μαθητές». Και στις δύο περιπτώσεις όμως, ανεξάρτητα αν κάποιος μας «διδάσκει» ή τον «διδάσκουμε», θα πρέπει να ξέρουμε ότι η ουσία είναι να κάνουμε αυτό που «πρέπει» προκειμένου να εκπληρώσουμε τις καρμικές μας επιταγές.

Ένα βασικό εργαλείο που μας βοηθά είναι και οι Δεσμοί της Σελήνης. Ο Βόρειος και ο Νότιος, που δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από τα 2 σημεία όπου διασταυρώνονται η φαινομενική πορεία του Ήλιου γύρω από τη Γη με την πορεία της Σελήνης γύρω από αυτήν, αλλά σύμφωνα με την καρμική αστρολογία είναι τα σημεία αναφοράς που μας δείχνουν από πού ερχόμαστε και πού πρέπει να πάμε, προκειμένου να ολοκληρωθούμε ως προσωπικότητες. Πιο …φιλοσοφικά αν το δούμε, οι Δεσμοί της Σελήνης είναι στη πραγματικότητα δύο σημεία ψυχικού μαγνητισμού, ένα από τα οποία τραβά προς το μέλλον (ο Βόρειος) και το άλλο έρχεται από το παρελθόν (ο Νότιος), αντιπροσωπεύουν τον σκοπό της ψυχής μας σε αυτήν τη ζωή σε συνάρτηση με την προηγούμενη. Ο Β.Δ. θα μας δείξει το πώς θα φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε και, αν και έχει μια πιο θετική χροιά από τον Ν.Δ., μας φαίνεται κάπως ανοίκειος. Ο Ν.Δ. μας δείχνει το γιατί και πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ποιες είναι οι υποχρεώσεις που αφήσαμε ημιτελείς και τώρα ζητούν την ολοκλήρωσή τους και, επειδή είναι κάτι που έχουμε ζήσει, μας «τραβάει» περισσότερο.

Φυσικά, δεν έχουν όλοι οι αστρολόγοι την ίδια άποψη και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν με σοβαρότητα ότι η σημασία του κάρμα και των Δεσμών είναι υπερτιμημένη. Εξίσου όμως ισχυρή είναι και η άποψη αυτών που αποδέχονται τη μεγάλη σημασία που έχει το κάρμα και οι Δεσμοί της Σελήνης, για αυτό και εξετάζουν τη θέση και τις όψεις που κάνουν όταν εξετάζουν τις συναστρίες μεταξύ δύο ανθρώπων, ιδίως ερωτικές! Γνωρίζοντας κάποιος ποιο είναι το κάρμα του, λένε, μπορεί να προλάβει καταστάσεις που μόνο λύπη μπορούν να προκαλέσουν, μπορεί να καταλάβει αν είναι «δάσκαλος» ή «μαθητής» και να ωφεληθεί πολύ από τη γνώση του αυτή.

Έχοντας λοιπόν υπόψιν τις βασικές έννοιες του κάρμα και των Δεσμών, είναι δυνατόν να αντληθούν πληροφορίες από τις όψεις που κάνουν οι Δεσμοί με τους άλλους πλανήτες, σε θέματα γάμου, έρωτα και συντροφικότητας. Μπορούμε να βρούμε για ποιον λόγο, σύμφωνα με την καρμική αστρολογία, κάποια σχέση δεν είναι επιτυχημένη, για ποιον λόγο είναι, ή με ποιον τρόπο μπορούμε να την βελτιώσουμε εφόσον επιδέχεται βελτίωση.

Ας δούμε τώρα συνοπτικά πώς ερμηνεύονται οι όψεις συνόδου των Δεσμών με τον Ήλιο, τη Σελήνη και τους πλανήτες σε μια συναστρία…

Ο Β.Δ. σας με τον Ήλιο του/της

Σίγουρα πρόκειται για μια πάρα πολύ ευνοϊκή όψη, που μπορεί να προσφέρει στη σχέση πολλά. Ο Ήλιος του συντρόφου σας θα φωτίζει τα σκοτάδια που σας εμποδίζουν να εκπληρώσετε το σκοπό σας, ενώ παράλληλα θα σας γεμίζει ζωτικότητα και κουράγιο να συνεχίσετε.

Ο Ν.Δ. σας με τον Ήλιο του/της

Είναι πιθανό ο σύντροφός σας να σας εξουσίαζε σε μια άλλη ζωή, έχοντας ίσως το ρόλο του πατέρα ή γενικά μια αυταρχική γονεϊκή φιγούρα. Υπάρχει καρμική υποχρέωση απέναντί του/της (και το αισθάνεστε) την οποία και πρέπει να εκπληρώσετε. Δεν αποκλείεται να σας στηρίξει και οικονομικά.

Ο Β.Δ. σας με τη Σελήνη του/της

Συναισθηματικά, ο εκπρόσωπος της Σελήνης νιώθει άνετα, εκφράζει τα συναισθήματά του ελεύθερα επειδή αισθάνεται ασφαλής λόγω της «οικογενειακής» ατμόσφαιρας που δημιουργείται και της ανάγκης να ανήκει σε αυτήν. Εξίσου ευνοϊκή όψη σαν της συνόδου με τον Ήλιο, με οφέλη για τον εκπρόσωπο του Β.Δ.

Ο Ν.Δ. σας με τη Σελήνη του/της

Ο εκπρόσωπος της Σελήνης ίσως και να ήταν η μητέρα σας σε μια άλλη ζωή και δεν αποκλείεται να σας «πνίγει» προστατευτικά και σε αυτήν. Εσείς νιώθετε ότι υπάρχει υποχρέωση από τη μεριά σας προς αυτόν/ην που πρέπει να εκπληρώσετε. Ό,τι και να κάνετε όμως, υπάρχει η αίσθηση του περιορισμού σας και της διαρκούς ατελέσφορης προσπάθειας.

Ο Β.Δ. σας με τον Ερμή του/της

Συνάντηση διδακτική και επωφελής! Μπορείτε να μιλάτε για οτιδήποτε με τις ώρες και το πιθανότερο είναι να έχετε κοινές απόψεις και ενδιαφέροντα. Ο εκπρόσωπος του Ερμή θα σας ακούει με τις ώρες να του εκφράζετε απόψεις/απορίες και θα έχει και μια καλή συμβουλή να σας δώσει και εσείς θα αισθάνεστε ασφαλείς και ωραίοι.

Ο Ν.Δ. σας με τον Ερμή του/της

Εδώ μάλλον κάτι δεν κάνατε καλά σε μια προηγούμενη ζωή, και μάλλον ήταν οι αντιπαραθέσεις και οι προσπάθειες επιβολής στους άλλους, μάλλον στα αδέρφια σας. Εξαιτίας αυτών των πράξεών σας, τώρα δεν μπορείτε να εκφραστείτε εύκολα, σας διακρίνει συστολή απέναντι στον εκπρόσωπο του Ερμή, ο οποίος δεν αποκλείεται να σας φέρεται και αλαζονικά.

Ο Β.Δ. σας με την Αφροδίτη του/της

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες όψεις για μια ερωτική συναστρία και όχι μόνο, καθώς αντιπροσωπεύει και σχέσεις μεταξύ γονέα-παιδιού, φίλων κλπ. Ο εκπρόσωπος της Αφροδίτης, εκτός από την προσοχή και την αγάπη του δεν αποκλείεται να σας …καλομαθαίνει και με ακριβά δώρα. Είναι από τους δεσμούς που χαρακτηρίζουν τις «αδελφές ψυχές».

Ο Ν.Δ. σας με την Αφροδίτη του/της

Με τον εκπρόσωπο της Αφροδίτης μάλλον έχετε υπάρξει μαζί σε μια άλλη ζωή, πλην όμως κάτι δεν πήγε καλά και ο έρωτάς σας δεν ολοκληρώθηκε ή διακόπηκε εξαιτίας σας. Τον/την εγκαταλείψατε; Είπατε ψέματα; Απιστήσατε; Ό,τι και να έγινε, το Σύμπαν σας καλεί να «πληρώσετε» και πληρώνετε εισπράττοντας είτε απροθυμία από την πλευρά της Αφροδίτης είτε αδιαφορία. Και τα 2 σας πονάνε, νιώθετε αδικημένος/η, αλλά το καρμικό χρέος δεν παύει να είναι χρέος. Πρέπει να πληρωθεί!

Ο Β.Δ. σας με τον Άρη του/της

Ισχυρός δεσμός, που εξιτάρει τη φαντασία σας και όχι μόνο. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει έντονη σεξουαλική έλξη, με τον εκπρόσωπο του Άρη να σας υποκινεί να κάνετε ρεκόρ σε κάποια φυσική δραστηριότητα, είτε αυτή αφορά στον στίβο είτε στο …κρεβάτι! Γενικά εισπράττετε μια ώθηση θετική, για να πετύχετε τους στόχους σας, καθώς ο Άρης δείχνει πάντα πρόθυμος να σας στηρίξει.

Ο Ν.Δ. σας με τον Άρη του/της

Εδώ έχουμε μια δυσκολία. Καρμικά, σε μια άλλη ζωή, ήσασταν εχθροί. Και όταν λέμε εχθροί, εννοούμε εχθροί κανονικοί, με άσκηση σωματικής βίας του ενός προς τον άλλο αλλά με εσάς να εγκαταλείπετε το πεδίο της μάχης με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν αποκλείεται ο εκπρόσωπος του Άρη και τώρα να σας καταπιέζει και να σας «τραβάει» προς τα κάτω, εξασθενίζοντάς σας, φυσικά και ψυχικά.

Ο Β.Δ. σας με τον Δία του/της

Όψη που πολλοί ζηλεύουν. Ο εκπρόσωπος του Δία σάς προσφέρει σοφία, γνώση και φυσικά τύχη και ευκαιρίες –οικονομικές και άλλες. Είναι πολύ πιθανό να σας καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες σας, υλικές ή πνευματικές, να θέλετε να ταξιδεύετε μαζί και γενικά να σας γεμίζει αισιοδοξία και να κάνει τη ζωή σας …χαρισάμενη!

Ο Ν.Δ. σας με τον Δία του/της

Ο εκπρόσωπος του Δία με κάποιον τρόπο, σε μια άλλη ζωή, σας βοήθησε πάρα πολύ. Τώρα ξανάρθε και με βάση την ανταποδοτικότητα θέλει, με τη σειρά του, να τον βοηθήσετε εξίσου. Δεν ακούγεται κακό, πλην όμως δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να ξεπληρώσουν τόσο παλιά χρέη, που τα θεωρούσαν ξεχασμένα, ακόμα και αν είναι καρμικά. Μην αντιστέκεστε, εκπληρώστε την υποχρέωση και θα σας φύγει το βάρος.

Ο Β.Δ. σας με τον Κρόνο

Ο εκπρόσωπος του Κρόνου μάλλον ήταν κάτι σαν πατέρας σας σε μια άλλη ζωή, μπορεί ακόμα και να ήταν. Αυτό σημαίνει ότι η πείρα του και οι γνώσεις του μπορεί να αποτελέσουν μια καλή βάση για τη δική σας εξέλιξη. Αν και είναι καλή όψη περισσότερο για επαγγελματικές ή εκπαιδευτικές σχέσεις, στις ερωτικές μπορείτε να έχετε έναν καλό «δάσκαλο», καθώς θα τον σέβεστε και θα τον εκτιμάτε για το κύρος και τις γνώσεις του.

Ο Ν.Δ. σας με τον Κρόνο του/της

Πιθανότατα ήσασταν …κακό παιδί στην προηγούμενη ζωή σας και το χρέος που με τη συμπεριφορά σας δημιουργήσατε στον εκπρόσωπο του Κρόνου κάθε άλλο παρά αμελητέο είναι. Φροντίστε να ξεμπερδεύετε όσο πιο γρήγορα γίνεται με τις υποχρεώσεις απέναντί του, αν δεν θέλετε συνεχώς να αντιμετωπίζετε απογοητεύσεις, μεγάλες δυσκολίες και ψυχρότητα.

Ο Β.Δ. σας με τον Ουρανό του/της

Μάλλον ένας φίλος σάς ήρθε από παλιά, αλλά φίλος με …ιδιαιτερότητες! Ο εκπρόσωπος του Ουρανού θα σας παρακινήσει να γίνετε πιο δημιουργικοί, πιο τολμηροί και να κάνετε θετικές – πλην όμως θεαματικές- αλλαγές στη ζωή σας. Ερωτικά, μαζί του δεν θα βαρεθείτε και παρέα θα δοκιμάσετε πράγματα που κάτω από άλλες συνθήκες θα σας έκαναν να …κοκκινίζετε.

Ο Ν.Δ. σας με τον Ουρανό του

Μάλλον ο φίλος σας από τα παλιά, σε αυτήν την περίπτωση, παραήταν εκκεντρικός και σας δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα, ή μπορεί να μην ήταν φίλος αλλά ερωτικός σύντροφος και μάλιστα συναρπαστικός αλλά …παράνομος! Κατά πάσα πιθανότητα όπως σας παίδευε στην προηγούμενη ζωή έτσι θα σας παιδεύει και τώρα και θα είστε υποχρεωμένοι να ξεμπερδεύετε τα κουβάρια στα οποία συνεχώς θα σας μπλέκει. Η όψη είναι δείκτης ξαφνικού χωρισμού.

Ο Β.Δ. σας με τον Ποσειδώνα του/της

Από τη μια, ο εκπρόσωπος του Ποσειδώνα μπορεί να αποτελεί πηγή δημιουργικής έμπνευσης για εσάς, από την άλλη όμως μπορεί και να του προσδώσετε εξιδανικευμένα χαρακτηριστικά που πιθανόν να μην τα αξίζει. Όπως και να έχει όμως, το άτομο αυτό κάλλιστα μπορεί να είναι η μούσα σας ή να σας βοηθά να βρίσκετε διέξοδο στις ανώτερες πνευματικές αναζητήσεις σας.

Ο Ν.Δ. σας με τον Ποσειδώνα του/της

Σε μια προηγούμενη ζωή, καρμικά βλέποντας το πάντα, δεν αποκλείεται να ήσασταν συνεργοί σε κάποιο …έγκλημα, ή τουλάχιστον να είχατε κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο! Όπως και να έχει, ο Ποσειδώνας ακόμα και στις καλύτερες όψεις είναι επικίνδυνος, πόσο μάλλον σε όψεις δύσκολες. Μια ατμόσφαιρα εξαπάτησης ή μια τάση προς τις εξαρτήσεις καλύπτει μάλλον τη σχέση σας και καλά θα κάνατε αυτή τη φορά να είστε προσεκτικοί. Υπάρχει έμπνευση και εδώ αλλά όχι για καλό.

Ο Β.Δ. σας με τον Πλούτωνά του/της

Αν και οι σεξουαλικές σας επιδόσεις μπορεί να επισκιάζουν άλλες σας δραστηριότητες, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται η μεταμορφωτική δράση του εκπροσώπου του Πλούτωνα στη ζωή σας. Αυτός θα σας ενδυναμώσει ώστε να ξεπεράσετε εμπόδια που σας φαίνονταν ανυπέρβλητα, χάρη στην ισχυρή του προσωπικότητα. Από την άλλη όμως μπορεί και να προσπαθήσει να σας αφομοιώσει πλήρως. Ίσως μαζί να μην κάνετε και χώρια να μην μπορείτε!

Ο Ν.Δ. σας με τον Πλούτωνά του/της

Εδώ έχουμε προηγούμενα. Σε μια άλλη ζωή συγκρουστήκατε για τα καλά, νικητής όμως δεν υπήρξε, παρά το μέγεθος της σύγκρουσης. Ίσως να την πληρώσαν άλλοι. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να σας είχε …δολοφονήσει ο εκπρόσωπος του Πλούτωνα! Όπως και να έχει, η ενδεχομένως έντονη σεξουαλικότητα μάλλον δεν θα μπορέσει να καλύψει ούτε τη ζηλότυπη συμπεριφορά του, ούτε, και κυρίως, τις ισχυρές τάσεις επιβολής του ενός προς τον άλλον. Δύσκολα πράγματα…

Ο Β.Δ. σας με τον Ωροσκόπο του/της

Και τα δύο μέλη της σχέσης μπορεί να επωφεληθούν από την αμοιβαιότητα που υποδεικνύει αυτή η όψη. Πιθανόν να υπάρχει ταύτιση σε πολλά θέματα και αμοιβαία αγάπη του ενός προς τον άλλο. Ο εκπρόσωπος του Ωροσκόπου φαίνεται πως θα είναι πάντα στο πλευρό σας και θα μοιράζετε μαζί σας και τις καλές σας στιγμές και τις άσχημες.

Ο Ν.Δ. σας με τον Ωροσκόπο του/της

Όψη που ταιριάζει περισσότερο σε επαγγελματικές σχέσεις και υποδεικνύει ισχυρό καρμικό δεσμό με βάση αυτές ή σε αυτές. Εσείς «χρωστάτε» στον εκπρόσωπο του Ωροσκόπου και αυτός είναι εδώ για να «πληρωθεί». Το καλό είναι ότι και οι δύο μπορείτε να κερδίσετε από αυτή τη σχέση, καθώς το αίσθημα ευθύνης και της οικειότητας που σας διακρίνει θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τις καρμικές σας επιταγές. Θεωρητικά, δεν μπορείτε να κάνετε και αλλιώς!

Ενημερωτικά: Σύμφωνα με κάποιες απόψεις αστρολόγων,

  • Η ανοχή στην όψη συνόδου φτάνει και στις 6 μοίρες.
  • Όψεις συνόδου με τους Δεσμούς υποδεικνύουν σχέσεις που δύσκολα διακόπτονται
  • Οι Δεσμοί στις συναστρίες υποδεικνύουν υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσουμε εμείς έναντι της ψυχής του άλλου και ο άλλος έναντι της δικής μας, αλλά δεν είναι και απαραίτητο να πάρουμε τοις μετρητοίς αυτές τις υποδείξεις.

 Μάνος Μαντάς

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Αποκωδικοποιώντας» τις Καρμικές σχέσεις