Declinations H 2η όψη της αστρολογίας

Στο πέρασμα των χρόνων η αστρολογία προσπάθησε με διάφορες τεχνικές να δώσει λύσεις στα ερωτήματα των ανθρώπων άλλες φορές πετυχημένα και άλλες χωρίς ιδιαίτερα καλές επιδόσεις. Στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα πολλοί αστρολόγοι ερευνητές κυρίως της επιστημονικής τοποθέτησης άρχισαν να κατανοούν ότι ουσιαστικά οι χάρτες τους κάποιές φορές δεν έδειχναν, παρόλες τις γνώσεις τους, κάποια σημαντικά γεγονότα η προβλήματα που θα αντιμετώπιζε ο πελάτης τους σε ένα πιο υλικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα ψυχολόγοι και ψυχίατροι γνώστες αστρολογίας πολλές φορές δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τα διάφορα προβλήματα που παρουσίαζε ο κόσμος που σχετίζονταν κυρίως σε ότι έχει να κάνει με ασθένειες οι οποίες εμφανίζονταν στην αρχή της ζωής των πελατών τους.

Η λύση σε αυτά τα κενά σύμφωνα με πολλούς ερευνητές είναι η κατανόηση του ότι οι απλοί χάρτες δίνουν στην ουσία μια πλευρά της γεωκεντρικής πραγματικότητας που είναι το μήκος στον τροπικό η αστρικό ζωδιακό.

Αν όμως σκεφτούμε γεωμετρικά, για να μπορέσουμε να βρούμε που βρίσκεται ενα αντικείμενο πρέπει να ξέρουμε το μήκος και το πλάτος στο χώρο. Οι σύγχρονοι λοιπόν αστρολόγοι πιστεύουν ότι η χαρτογράφιση του πλάτους ενός πλανήτη μας αποκαλύπτει πάρα πολλά στο τομέα της πρόβλεψης αλλα και της ανάλυσης του χαράκτηρα ενός ατόμου. Ενώ εκεί που υπάρχουν συγκλονιστικές εξελίξεις είναι στο χώρο της εγκόσμιας αστρολογίας.

Στην ανάπτυξη αυτού του μοντέλου αστρολογίας βοήθησε και η έλευση αρκέτων Θιβετιανών στη Δύση μετά την προσάρτηση του Κράτους από την Κίνα και αυτό γιατί η Θιβετιανή αστρολογία είχε υποψιασθεί τη σπουδαιότητα του πλάτους ενός πλανήτη στη συγχρονικότητα του μακρόκοσμου με το μικρόκοσμο.
Μέχρι τώρα στη μεγαλύτερη μερίδα αστρολόγων ελάχιστα γνωστές και σχεδόν καθόλου κατανοητές ειναι μόνο οι όψεις παραλληλίας και αντιπαραλληλίας οί οποίες είναι μόνο ενα εργαλείο για την αποκάλυψη των σημαντικών στοιχείων που μας δίνει το πλάτος των πλανητών.

Για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο κατανοητοί θα πρέπει να πληροφορήσουμε οτι όλοι οι κύριοι πλανήτες κινούνται στην μπάντα των 25 μοιρών βόρεια και νότια του ισημερινού, υπάρχουν και πλανητοειδής όπως ο 01SDG21 ο οποίος κινείται στην μπάντα των 32 μοιρών Βόρεια και Νότια του Ισημερινού. Παραλληλία έχουμε όταν ένας πλανήτης έχει το ίδιο πλάτος με ένα άλλο με ανοχή 1 μοίρας ενώ αντιπαραλληλία όταν είναι στο αντίστροφο πλάτος με ανοχή και πάλι 1 μοίρας.

Εκτός απο τους παραπάνω όρους έχουμε την έκλειψη η οποία είναι η σύνοδος ενός πλανήτη με έναν άλλο στο ίδιο μήκος αλλά και πλάτος. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ανυψώσεις οι οποίες είναι ταυτόχρονα πολλές σύνοδοι αλλά και οι διπλές και τριπλές εκλείψεις δηλαδή σχηματισμοί μονής η πολλαπλής έκλειψης με αντιπαραλληλίες. (Μία έκλειψη με αντιπαραλληλία μια άλλη έκλειψη η ένα πλανήτη).

Η πιο σημαντική πάντως επιρροή είναι όταν ένας πλανήτης περνάει είτε την μπάντα των 21 μοιρών (hidek) ή των 23,5 μοιρών (exdek). Ιδιαίτερα η τελευταία κατηγορία είναι πολύ αποκαλυπτική σε ασθένειες, αφού έχει παρατηρηθεί ότι όταν έχουμε Κρόνο με Ερμή hidek ή exdek έχουμε προβλήματα κατάθλιψης η σχιζοφρένειας. Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι ευελπιστούν μέσα από αυτή τη μέθοδο να βρούν «υπογραφές» πού θα αποκαλύπτουν τι νόσο μπορεί να παρουσιάσει το άτομο.

Επίσης πολύ σημαντική θεωρείται η θέση του Χείρωνα αφού οι όψεις που σχηματίζει είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόβλεψη οικονομικών και αισθηματικών θεμάτων με ακρίβεια πολύ πιο πάνω από το ποσοστό του πιθανού. Όταν ειδικά ο Χείρωνας σχετίζεται έντονα και στον χάρτη του μήκους και στον χάρτη του πλάτους τότε συναντούμε πολύ έντονες σχέσεις ή καταστάσεις οι οποίες είναι σημαδιακές για τη μετέπειτα πορεία του ατόμου και όχι μόνο γύρω από αισθηματικά θέματα αλλά γενικότερα.

Η γνώση του πλάτους των πλανητών δίνει και πολλά στοιχεία γύρω από την κληρονομικότητα και την «μοίρα» μιας οικογένειας και την πορεία της απο ενα σημείο και μετά.

Τέλος φέρνει και μία επανάσταση στην ωριαία αστρολογία διότι αποκαλύπτεται ότι ουσιαστικά μόνο οταν έχουμε έκλειψη πλανήτη- άστρου μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική επιρροή ειδάλλως τα αποτελέσματα είναι λανθασμένα.
Η αστρολογία στον νέο αιώνα καλείται να δώσει ουσιαστικές και καίριες απαντήσεις σε όλους μας, η αστρολογία μόνο του μήκους δεν μπορεί να είναι πλήρης εξάλλου τι είναι μονοδιάστατο σε αυτό τον κόσμο για να είναι η αστρολογία;

 

Χρήστος Άρχος

Πηγή: Αστρολογία για όλους

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s