Equal Ascendant

Α. Η φύση του Equal Ascendant: O Eq είναι μια από τις σημαντικότερες αστρολογικές παραμέτρους που όμως ελάχιστα υπολογίζεται από τους αστρολόγους. Λέγεται έτσι γιατί είναι ο ωροσκόπος σε σχέση με τον ουράνιο Ισημερινό και είναι εξαιρετικά σπάνιο να ταυτίζεται με τον κανονικό ωροσκόπο. Βρίσκεται πάντα στον 12ο ή 1ο Οίκο.


Θεωρείται, από τους αστρολόγους που το έχουν μελετήσει, ισοδύναμης κακοδύναμης υφής ή και με περισσότερο με 2 άλλα σημεία, το Νότιο Δεσμό και τη Μαύρη Σελήνη. Όταν θέλουμε να δώσουμε μια παραστατική εικόνα του τον παρομοιάζουμε σαν μια μαύρη τρύπα, όπου αν βρεθεί προχωρημένος πλανήτης απορροφάται. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως αν έχουμε σύνοδο πλανήτη στο γενέθλιο με Eq (όχι τόσο σημείου) καταστρέφονται οριστικά όλα τα θέματα του πλανήτη και οι Οίκοι που αυτός κυβερνάει. Όταν προχωρημένος πλανήτης διέρχεται από το σημείο αυτό με οποιοδήποτε σύστημα, κυρίως Secondary αλλά και Solar Arc είναι από τις πιο επικίνδυνες χρονιές, το άτομο αισθάνεται σαν να «φεύγει η γη κάτω από τα πόδια του», σαν να μην μπορεί να ελέγξει τίποτα, νιώθει σαν τον Ιωσήφ Κ., τον ήρωα του Καύκα στη δίκη, όπου ξαφνικά εμπλέκεται σε έναν κυκεώνα χωρίς να καταλάβει το πώς αλλά και νιώθοντας πως δεν μπορεί να βγει.

Β. Το ζώδιο του Equal Ascendant
Επειδή ο Eq μπορεί να εμφανιστεί μόνο σε 2 Οίκους, 12ο ή 1ο, δεν έχει τόση σημασία ο Οίκος, ενισχύεται ο ρόλος του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται, τονίζονται οι προβληματικές πτυχές του ζωδίου και όλα τα θέματα του ζωδίου παίζουν καταστρεπτικό ρόλο στη ζωή του ατόμου.

Αν είναι στον Κριό, το άτομο θα έχει μεγάλο πρόβλημα στο να ξεκινά καινούργια πράγματα, θα έχει πιθανόν προβλήματα με το κεφάλι, άσχημα βρεφικά χρόνια, δυσκολία στο να διαχειριστεί αρχηγικές θέσεις, θα έχει πιθανόν ασθενική φύση και ίσως να γεννηθεί με κάποιο πρόβλημα το οποίο θα σφραγίζει την προσωπικότητα. Σίγουρα δεν θα είναι καλός αθλητής και πιθανόν να είναι υποχωρητικός σε οποιεσδήποτε προκλήσεις, Επίσης μπορεί να πάθει μεγάλη καταστροφή όταν επιδεικνύει κριαρίσιες ιδιότητες.

Στον Ταύρο μπορεί να δίνει στο άτομο μια διαρκή, κυρίως οικονομική, ανασφάλεια, να τρέμει μήπως χάσει ότι έχει αποκτήσει, να ανησυχεί συνεχώς και μερικές φορές αυτή η ανησυχία να παίρνει έμπρακτο χαρακτήρα, πάντα θα έχει προβλήματα στα οικονομικά, μπορεί να χάσει ό,τι έχει κερδίσει και γενικότερα μπορεί να πέσει θύμα όσων του πουλούν ασφάλεια οποιασδήποτε υφής. Επειδή ο Ταύρος συνδέεται με υλικά αγαθά ή δεν θα μπορεί να τα αποκτήσει, ή θα τα χάνει, ή το ιδανικό, θα αδιαφορεί γι’ αυτά. Γενικά αυτό το σημείο στον Ταύρο κλονίζει όλο το έχειν του ατόμου και μπορεί να του δώσει ένα σύστημα αξιών καταπιεστικό που παθητικά να το αποδέχεται.

Στους Διδύμους βγάζει προβλήματα στα άκρα, στους πνεύμονες, επικοινωνιακές και μαθησιακές δυσκολίες, βραδεία αντίληψη, πρόβλημα σε κάποια αίσθηση, δυσκολίες με αδέλφια, ξαδέλφια και περίγυρο. Το χειρότερο που μπορεί να δώσει ο Eq στους Διδύμους είναι αυτιστικές τάσεις. Τα χρόνια στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο μπορεί να είναι πολύ δύσκολα και κινδυνεύει σοβαρά σε μετακινήσεις, μπορεί ποτέ να μην κάνει μετακίνηση και να μην ασχοληθεί με εμπορικές δραστηριότητες ή αν ασχοληθεί να καταστραφεί.

Ο Eq στον Καρκίνο δίνει μεγάλες δυσκολίες στα θέματα που συνδέονται με σπίτι και οικογένεια. Ο θάνατος, το ξεκλήρισμα όλης της οικογένειες σε σχετικά μικρή ηλικία – μέχρι την επιστροφή του Κρόνου – είναι δεδομένο, η κληρονομικότητα βαριά, πολλές φορές πιθανά προβλήματα είτε με τον τόπο διαμονής είτε με ολόκληρη την πατρίδα (πολιτικοί εξόριστοι). Η κληρονομικότητα σφραγίζει έτσι το άτομο, ώστε ακόμα και η υποψία ελευθερίας επιλογής ακυρώνεται, το άτομο είναι έρμαιο του πεπρωμένου. Επίσης πάντοτε θα αποτελεί πρόβλημα για το άτομο η κατοικία με οποιαδήποτε μορφή – ακόμα και μία απλή μετακόμιση μπορεί να είναι αιτία ψυχικής αποδόμησης. Τέλος, η εικόνα της μητέρας βάζει έντονα τη σφραγίδα δια βίου και επίσης υπάρχει μία τρομοκρατική επίδραση της προ γενέθλιας σεληνιακής έκλειψης. Το που θα έχει τη Σελήνη το άτομο θα είναι καθοριστικό για την αποκωδικοποίηση του ωροσκοπίου. Αν π.χ. η Σελήνη είναι στον Σκορπιό είναι συναφή μητέρας – σπιτιού – προηγούμενων ενσαρκώσεων και μαγείας. Εν κατακλείδι ο Eq στον Καρκίνο βγάζει μεγάλες δυσκολίες στη δημιουργία οικογένειας και συνήθως δεν κάνει ποτέ οικογένεια. Επειδή ο Καρκίνος δίνει ταραγμένο ψυχισμό, θυελλώδη συναισθήματα που μπορούν όμως είτε να πνίξουν το ίδιο το άτομο είτε τα πρόσωπα στα οποία τα συναισθήματα αναφέρονται. Θεωρείται πολύ βαρύς Eq με ιδιαίτερη σημασία στην καρμική αστρολογία κάτι που δεν μπορούμε να αναφέρουμε εδώ.

Με Eq στον Λέοντα το άτομο θα έχει προβλήματα στο να δημιουργεί και η κάθε δημιουργία θα πληρώνεται ακριβά. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει με μία άρνηση για δημιουργία, με μια παραίτηση από τη ζωή ή ακόμα και με αδυναμία τεκνοποιίας. Προβλήματα με παιδιά, διασκέδαση, πατρικό πρότυπο και γενικότερα όλα τα θέματα του Λέοντα. Επειδή ο Λέων συνδέεται με καρδιά, πολύ επικίνδυνες οι καρδιοαγγειακές παθήσεις. Μπορεί το άτομο να μην έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει, όταν διασκεδάζει εύκολα να βαριέται, να έχει ερωτικές επιθυμίες που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και βέβαια παιδιά που θα το πληρώσουν. Πατέρα αυταρχικό ή και ανύπαρκτο και εν κατακλείδι άτομο που εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε αυτοκτονία και γενικά σε αίσθηση ματαιότητας. Πολύ επικίνδυνες οι Total εκλείψεις και οι διελεύσεις του Ποσειδώνα. Αν ο Ήλιος είναι στο Σκορπιό, το πεδίο θανάτου επεκτείνεται στη ζωή του ατόμου. Για να κλείσουμε με αυτό το Eq θέλουμε απλά να αναφέρουμε πως το άτομο έχει τέτοια μοίρα ώστε να μην μπορεί ποτέ να νιώθει πως κατευθύνει τη μοίρα του, είναι έρμαιο του πεπρωμένου και δεν μπορεί ποτέ να συμφιλιωθεί μ’ αυτό.

Μη σας ξενίζει το ότι επιμείναμε ιδιαίτερα στον Καρκίνο και στο Λέοντα, επιμείναμε γιατί είναι τα ζώδια των φώτων και γι’ αυτό το λόγο έχουν μια ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο Eq στην Παρθένο μπορεί να δώσει αρρωστημένη προσήλωση στην καθαριότητα που να φτάνει μέχρι του σημείου του ψυχαναγκασμού, της καταπίεσης ενστίκτων και επιθυμιών, μπορεί να βγάλει υστερίες σχετικά με τη διατροφή την υγιεινή και τη τάξη μεγάλες σεξουαλικές διαστροφές, αλλά είναι αδύνατο να τις υλοποιήσει. Αυτός ο Eq μπορεί να δώσει το άτομο που εύκολα να διασυρθεί από κακόβουλη κριτική ή θα δημιουργήσει το ίδιο εχθρούς κάνοντας τέτοια κριτική. Άτομο χωρίς καμία δοτικότητα, με τεράστια ιδιοτέλεια και παρέχει υπηρεσίες μόνο και μόνο για να κερδίσει εύνοια. Μεγάλα προβλήματα με τα έντερα και γενικότερα με τους μηχανισμούς απέκκρισης και με ροπή προς την παρά φύσιν συνουσία.

 

Χρήστος Παϊζης

 

Πηγή: Αστρολογία για όλους

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s